TBMYO Endüstriyel Elektronik

Site İçi Arama

Haber ve Duyurular

EEKTRİK - ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ - MAKİNE PROGRAMLARI ARITAN HİJYEN SİSTEMLERİ LTD. İLE SÖYLEŞİSİ
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu     347 Okunma
29/11/2022
ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ - GIDA TEKNOLOJİSİ - BİLİM KİMYA SÖYLEŞİ
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu     556 Okunma
04/11/2022
ELEKTRİK-ELEKTRONİK VE OTOMASYON-MAKİNE BÖLÜMLERİ BENART ETKİNLİĞİ
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu     688 Okunma
11/10/2022
2022-2023 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ DERS KAYIT İŞLEMLERİ
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu     6126 Okunma
09/09/2022
MİCROSOFT TEAMS ÖĞRENCİ KULLANIM KILAVUZU
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu     1466 Okunma
04/09/2022

Mesleki Tanım

28/08/2014 14:00:16 - 28/08/2014 14:00:16 - 49904 Okunma

Elektronik, serbest elektronların (valans elektron) denetimini konu edinen bir bilim dalıdır. Atom çekirdeğinin en dış yörüngesindeki elektronun atom çekirdeğine daha zayıf bir kuvvetle bağlı olmasından dolayı valans elektronun enerji seviyesinin arttırılması sonucu atom çekirdeğinden koparılması prensibidir.

Elektronik cihazların temel yapı taşlarında silisyum, germanyum, ve galyum elementleri kullanılarak imal edilir. Bu maddeler aralarında mikro veya nano boşluklar bırakılarak elektronların bu elementler arasında kuantum sıçramaları yani elektronların orbital (yörünge) değiştirmesi sağlanarak mantıksal işlemler yaptırılır. Bilgisayarın ve elektronik cihazların temel çalışma prensibi bu ilkeye dayanır. Elektronik devre elemanları bir hastanenin ameliyathanesinden bin kat daha temiz ortamlarda imal edilir. Bunun nedeni gözle görünmeyen bir toz zerreciğinin bile mikroçip içindeki elektron etkileşimine olumsuz etkisidir.

Elektronik, kablo, motor, jeneratör, batarya, anahtar, röle, transformatör, direnç ve pasif elemanlar kullanarak enerji üretimi, dağıtımı, anahtarlaması, saklaması ve dönüşümü ile uğraşan elektrik ve elektromekanik bilim ve teknolojilerinden farklıdır. Bu farklılık 1906 yılı civarında Lee De Forest'in zayıf radyo ve ses sinyallerinin kuvvetlendirilmesine yarayan ve mekanik bileşeni olmayan triyod'u bulması ile başlamıştır. 1950 yılına kadar bu alan radyo teknolojisi olarak anılmıştır. Çünkü temel uygulaması radyo iletimi, alımı ve vakum tüplerinin tasarımı ve teorisiydi.

Günümüzde birçok elektronik alet elektron kontrolü için yarıiletken elemanlar kullanmaktadır. Yarıiletken konusu katı hal fiziğinin bir dalıdır. Bu başlık elektronik devre tasarımındaki pratik problemlerin çözümü ile ilgilenen elektronik mühendisliğine odaklanmaktadır.

Elektronik Devre Kontrol Otomasyon Mikrodenetleyici

Kişi Araması

Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.